Heteslaget 2010

Heteslag 2010
Nå som isen er gått og sommer nærmer seg har jeg noen minner fra i vinter.
Jeg våkner tidelig morgen i fosterstilling og det er jævla kaldt. Sakte prøver jeg å rekonstruere det siste som hente i går kveld. Kom jeg ned i den dobbel sommerposen, fikk jeg ull teppet over meg og hvem faen er den skjeggete mannen ved siden av meg? Etter litt mer gransking finner jeg ut at alt dette har gått bra, men jeg bommet på det dobbel underlaget og teltbunn i over 20 minus grader er kald. Ok, noen nybegynnerfeil må man regne med.

 
Hele denne historien begynte en send kveld på Mosten for 2 år siden. Even og jeg var skjønt enige om at det å kjøre til Røros på First Run kommende januar ikke skulle by på noen problem. Ingen av oss hadde noe erfaring med vinterkjøring, men selvtilliten steg i takt med antall bayer. Sommer`n gikk over i høst og det ble vinter, men det ble aldri noe av den turen til Røros.

Tanken på vinterkjøring slapp ikke helt taket og da Snurre på årsmøte 09 fortalte at Jailhouse MC 96 arrangerte vintertreff ved Malungen siste helga i januar(like ved årets Britannia rally) bestemte jeg meg at dette måtte prøves. Trophy`n er alltid grei å ha med å gjøre, så den ble valgt ut til vintersykkel. Knaste dekk med pigg ble anskaffet, 20/50 olje ble byttet med syntetisk på både gir og motor og hele sykkelen fikk et fint lag med WD40 over seg.

Første prøvetur gikk av stabelen rett etter jul på fine vinterveier rundt Gardermoen. Jeg hadde latt Trophy`n stå ute noen dager i 20 blå, men det var ikke mange tråkk som skulle til før godlyden var der. Jeg ble overrasket over hvor godt dekkene satt på snøføret, kjøreegenskapene var bra og farten økte etter hvert.

Jeg hadde hørt med gutta i klubben om noen skulle være med og Aage tente på ideen. Han tryllet frem en enduro med pigga dekk og lørdag formiddag 30 januar var vi klare. Turen gikk via Eidsvoll, over gullverket og ned til Odalens dype skoger. Videre nordover Rv 24 til vi ankom Malungen. Her ble vi tatt imot av en lystig gjeng som serverte rykende varm toddy. Gutta hadde vært der siden fredag og holdt kulda på avstand med mye toddy!

Det var brøytet et området på siden av veien hvor telt og sykkel ble plassert. Noen hadde militærtelt med fyring, men mange hadde som oss, sommertelt.

Sentrum i Malungen besto av et massivt bål med stoler rundt og frisk musikk fra 3 hjulingen  til Kurt, så lenge batteriet varte. Vi benket oss ned sammen med de andre og det tok ikke lang tid før gryta med kjøttsuppe kom på rista over bålet.

Kvelden gikk som den ofte pleier på treff med mange gode(noen sanne også) historier og godt drekke, Ved var det nok av så bålet varmet til langt på natt.

Som nevnt tideligere var det ikke varmt neste morgen, det ble pratet om minus 25 i løpet av natta. Du ligger ikke lenge i teltet og slapper av under slike omstendigheter, men rykker raskt tilbake til bålet med sterk kaffe, stekt flesk og cola.

Campen ble rigget ned i løpet av formiddagen og sidevogner av ymse slag ble fylt opp. Vi stroppet på det vi hadde bakpå sykkel`n (alltid verre å få plass til alt hjem) og tok samme vei hjem. Temperaturen var hakket laver denne dagen og Aage fikk problemer med ising i forgasser flere ganger, men vi kom hjem for egen maskin.

Vintertreff var en positiv opplevelse og jeg tror ikke det ble med denne ene gangen, men neste gang skal jeg ha med vinter soveposen.

JessheimJens

Vinter TrophyAvreise fra HovinFlere historierFrue uten Glenn

Aage Gjelsvik

Leave a Reply