Britanniarally 2010

Britannia Rally 2010 ble arrangert ved Rasensjøen

i Hedemark helgen 25-27 juni.

Britannia Rally 2010 ble arrangert i samarbeid med Classic MC Hamar som har stått for planlegging og gjennomføring av treffet.

Treffplassen i år lå ved Rasensjøen i Stange kommune.

En mer idyllisk plass å arrangere et treff på skal man lete lenge etter. Her lå alt til rette for ett fint treff med store grøntområder som grenset ned til sjøen. Når en skal arrangere treff så er det mange brikker i et stort puslespill som skal på plass, men med god planlegging og tilrettelegging finner de rette brikkene sin plass. Nå skal det sies at CMCH har gjort en kjempe jobb i forkant av treffet, de startet tidlig i år med å annonsere treffet i mc – blader, på nettsider, til andre mc-klubber og bekjente. De har hatt jevnlige møter i vinter og gjennom våren. Den siste tiden var det ukentlig møter hvor detaljer ned til ”sukkerbiter” ble forankret.

Men uansett hvor godt forberedt en er så er det en ting man ikke rår over og det er været, så nettsider med værvarsling har vært flittig besøkt de siste dagene før treffet. Fredag var det spådd delvis skyet med enkelte regnbyger, lørdag og søndag var det spådd sol.

Torsdag kveld ble det gjort noen forberedelser med bla. skilting til treffplassen i veikryss og rundkjøringer samt gjort noen forberedelser på treffplassen. Selve treffplassen ble tatt over på fredags morgenen.

Fredags morgen var CMCH tidelig ute med varebiler og tilhengere fylt med alt fra motorsykler til sukkerbiter. Den første besøkende kom ved 13 tiden, han hadde da kjørt 1080 km for å komme til treffet.

Ankom treffplassen selv ved 18:30 tiden. Ble møtt med skilt og flagg som vist at det var 200 meter igjen og ved nedkjøringen sto bannere med ”Britannia Rally”. Når en kom ned til innsjekk punktet ble en møtt av en blid gjeng fra CMCH, det sto mcèr oppstilt på rekke og rad (et tegn på at besøkstallet fra BR 09 var ”knust”), en utrolig følelse.

Når en kom rundt hjørne og så utover plassen minte dette nesten som indianerleir med lavvoer og telt i alle varianter. Mens en selv satte opp sin egen tippie og rullet ut soveposen rullet det jevnt inn med flere besøkende.

I tilegg til at det var et overbygg med sitte plasser ved ”baren” var det satt opp to store telt i tilfelle regn. Når kl passerte 19 var det allerede full fart i grillen. Ved 20 tiden ble det satt opp to telt til, hva skjedde? Jo det begynte å regne (takk til Ugly Bugly Racing for lån av telt). Alle var enig om at selv om det regnet så satt og sto vi tørt. Etter en time ga det seg, det kom noen små ”etterskjelv” før det ble opphold.

Når vi nærmet oss midnatt ble bål – plassen tent, dette ble ett samlingspunkt for flere selv om temperaturen tilsa at det skulle være behov for å varme seg.

Fader så fort kvelden og natten går når en har det moro.

Lørdag var det sol og ”fuglekvitring”,

Noen hadde valgt og ”døgne” for så å ta ett morgenbad og frokost før ”leggetid”, mens andre igjen sto opp(om ikke opplagte så i forholdsvis grei form) for å få seg en fantastisk frokost.

For maken til frokost tror jeg ikke noen har opplevd på noe mc-treff før. Så damer (våger å påstå at dette skal dere ha kreditt for, ikke gutta! CMCH) dere har lagt lista høyt for andre som skal arrangere treff i sommer!.

Etter en bedre frokost var det å nyte omgivelsene og slappe av litt i solen, noen valgte å ta en tur til Sverige på egenhånd mens andre ventet på fellesturen.

Fellesturen gikk på fine svingete veier, var innom flere kommuner på den 5-6 mil lange fellesturen som besto av stopp for tanking, kaffe og is.

Vel tilbake på treffplassen så var det å rive av seg kjøreutstyret å få på seg kortbukse før turen gikk til ”baren”.

Det var mange som kom innom på dags besøk lørdag, med den gode stevningen og gode humøret som var på plassen var det flere som sa at til neste år skal de sette av helgen til BR treffet. Det var godt over 100 personer tilstede.

Ved 18 tiden ble grillen tent igjen og det var å ta for seg av koteletter, hamburgere og pølser.

Etter at de fleste hadde inntatt litt fast føde var det tid for premiering. Det ble delt ut premier i forskjellige klasser som, lengst kjørt, eldste mc, fineste originale før 80, fineste ombygd før 80, fineste original etter 80, treffets sangfugl og treffets oppakning.

TOMCCN hadde fått ny kles kolleksjon til treffet, salget var så bra at vi gikk tomme av enkelte modeller og størrelser.

Søndag, sol og skyfri himmel. Før det ble snakk om å begynne å pakke ned så var det å få seg en bedre frokost igjen. Etter hvert som telt og sovepose ble pakket ned så var det å ta farvel med gamle og nye bekjente.

Det var flere som valgte å innlede ferien med BR treffet. Noen skulle videre til Sverige, noen skulle videre nordover, en skulle hjem til Danmark og en skulle hjem til ”Bodø”.

Selv om det ble kåret vinnere i forskjellige klasser lørdag så er jeg og flere med meg enige om at:

Vinnerne av årets BR er uten tvil Classic Mc Hamar og deres damer som har klart og få til og gjennomført et treff som vil bli husket.

Styret i TOMCCN bøyer seg i det grønne gresset og takker så mye.

Frode

Frode Einmoe

Leave a Reply